Flockledare

En flockledare projicerar inte känslomässig eller nervös energi, så det bör inte heller du göra. I naturen använder flockledare lugn-självsäker energi för att påverka hur de andra i flocken interagerar med sin omgivning. Ledaren ser till att dessa sker på ett lugnt sätt, till exempel när en mamma plockar upp en valp i nackskinnet om valpen går utanför gränsen till ''boet''.
 
Ägandet av territoriet är mycket viktigt. Hundar i naturen ''tar anspråk'' för utrymmet genom att först visa sig lugna och säkra, och sedan kommunicera detta ägande genom tydliga signaler genom kroppsspråk och ögonkontakt. En hund som förstår att du som flockledare och att du äger det utrymme där han bor kommer att respektera din hävdan till dirigering och styrning i hundträningen.
 
Väntan är ett annat sätt att som flockledare hävda sin ställning. Valpar vänta på att få äta, och vuxna hundar väntar tills flockledare vill att de ska förflytta sig. Väntan är en form av psykologisk arbete för hunden. Domesticering innebär hundar inte längre behöver jaga efter mat, men de kan fortfarande jobba för den.
 
Upprätta din position som flockledare genom att be din hund att arbeta. Ta honom på en promenad innan du matar honom. Och precis som du inte ger kärlek till hunden om inte din hund är i ett lugnt-undergivet tillstånd, så ska du inte ge mat tills hunden är lugn och undergiven. Motion hjälper hunden, särskilt en hund med hög energi, för att uppnå detta tillstånd.
 
På dessa sätt, sätter flockledare naturen i regler, regler och begränsningar för hennes flock, och därigenom präglar hennes flockmedlemmar med ett frisk sinnestillstånd.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Techichi.blogg.se

Rut i centrum

RSS 2.0