Rutan och jag tillsammans idag

Mina och Ruts dagar startar alltid tidigt. 
Vi tog oss ut på Gärdet och Djurgårn och sprang idag. Vi älskar det.
 
 
Efter att vi spenderat hela morgonen utomhus cyklade vi lugnt hem och åt frukost tillsammans. 
 
Sedan var det dags för mig att äta lunch med en väninna. Rut var självklart inbjuden ;-)
 
 

Trött tjej

Upp och hoppa blåbärssoppa. Löparskorna styr nu mot Gärdet. Rut ska alltid med.

Långis i Hagaparken i SPÖregn

Igår efter jobbet tog jag mig hem och hann precis kasta i mig en grape för att sedan knyta på mig snabbaskorna, koppla Rut och knata ned till Hagaparken.
Väl framme i Haga tittade jag ut över vattnet och den klarblå himlen och log. Vi skulle ta den långa sträckan på 3 timmar idag.
Vi köttade på bra och redan efter en halvtimma kände jag att detta tog på varenda jäkla muskel. Underbart.
När vi var 1,5 in på spåret och 1,5 timmar tillbaka till civilisationen kom första regndroppen. Jahapp. Vi fortsatte fram genomblöta från topp till tå och gjorde det dessutom galant. Snyggt av oss.
Vi är ett bra team, jag och Rut. Föralltid.

En liten vän

En framtida valpköpare kom förbi idag och hämtade med sig Rut hem över någon dag för att lära känna henne.
Jag sade självklart ja vid förfrågan, eftersom att jag hade begärt det själv.
Men, jag inser gång på gång att jag saknar henne varenda  sekund jag är ifrån henne. Min fina, lilla.


Denna självständiga, framåtriktade och tuffa tjejen är osäker vid ett moment. På BORDET- VARFÖR? Öva öva.
Kutar upp ryggen, drar bak öron och ned med svans. BRA RUT - du skall göra precis tvärt om. Haha.
 
 

Lyckan är TOTAL

Igår morse gick jag ned med Rut till veterinären för hennes check up.
Gissa om jag är lycklig!
Patella - 0 - 0
Heart - OK
Vikt - 1,8 
Tänder - 6 + 6 saxbett
Molera - Stängd
 
 
 

Middag ute med hund, självklart?

Precis som jag skrivit i ett inlägg tidigare så är Rut med nästan överallt. 
Igår var det dags att återförenas med två sköna brudar, Nicoline och Maria - Båda helt galna i Rut - Så det var naturligt att hon följde med. 
Vi satte oss på East och åt en långmiddag tillsammans. Rut märkte vi inte av, hon slocknade på min stora, stickade poncho som jag lagt ut åt henne att vila på. Himla behändigt. Hon gör det möjligt för sig själva att alltid få följa med. 

 

Löprunda i hagaparken

Jag och Rut knatade ned till Hagaparken för en rask PW med fröken Reutercrona. Nu ligger vi båda två nyduschade, mörbultade och helt döda i sängen.

Något som gjort mig lite smått lyrisk ikväll är att sommaren faktiskt inte är över än. Jag och Lisa funderade på att ta oss ett dopp när det var dags att avrunda promenixen. Doften av grillat som låg som ett tunt täcke i början av Haga spädde på den idén rätt rejält.
Och för stunden, nu som jag ligger i sängen och vänder blicken ut genom fönstret ser jag att en familj plockar in disken efter att ha avnjutit en familjemiddag på balkongen.

Sommar, du är för fin. Åh vad jag tycker om dig.

Ringträning i gassande sol

Vid tio var vi på plats i Gubbängen, det var dags för en rejäl omgång ringträning.
Rut svepte glatt fram längs ringens kanter till en början. Solen sken starkt på oss och det dröjde två timmar tills den tagit musten ur Rut, som också var proppmätt efter all belöning. Hon sa i princip tack för mig nu är jag färdig. Jag förstår henne. Det var dags att kliva ur ringen. Det sista jag vill är att tjata ut det, vill inte att hon ser det som ett jobbigt/påfrestande/tråkigt moment. Lägger alltid ned när det är som roligast.

Men de två timmar med fokus vi fick var mycket givande och jag konstaterade att det jag behöver öva på mest är traven - utan kontakt. Vi fortsätter långsamt framåt tillsammans.

Underbart att få jobba med henne.

Bästa vänner - FÖRALLTID

Du&jag i vått och torrt. Min bästaste bästa vän och följeslagare. 

Rut är med nästan jämt




Igår spenderades kvällen i Gubbängen på en givande ringträningskurs. Allt gick nästintill superbt - Rut tyckte att det var kul. Imorgon tar vi oss ut för att gå kurs nr 2 i ringträningen - Taggad till tusen. Ja, mest hela helgen består av hund - Precis som jag vill ha det.


Eftermiddagen spenderades idag med Erin Stoll på en mysig promenad med sin start i Obsevatorielunden för att sedan fortgå till Vasaparken och sedan hem - Med ett stopp på Ki Mama för sushi ;-).

Mot Lidingö

Jag och Rut sitter och väntar på tunnelbanan.
Vi är på väg ut till Lidingö för att ta oss an en soft coated wheaten terrier som heter Zingo.
Taggad till tusen.

Du&jag

Jag och Rut kom precis hem från vår vanliga kvällsrunda. Vi hann även med lite sökträning - alltid kul.
Hon utvecklas varenda dag mot det bättre. Hur kan det gå till? Jag som varenda dag vaknar upp och är så lycklig över att jag har världens finaste hund, som jag alltid tror inte kan bli bättre än vad hon redan är. 
Hon är så speciell den hunden.. inte som någon hund jag någonsin träffat, genom alla dessa år.

 
 
 

Motion, disciplin och kärlek = Glad, balanserad hund

Lugn-självsäker energi = Detta är den energin du bör utstråla mot din hund. Att du är en lugn och bestämd flockledare. Obs: Självsäker betyder inte arg eller aggressiv. Lugn-självsäker innebär att du alltid är medkännande, trots att du är tyst har du kontrollen.
 
Lugn-undergiven engergi = I naturen, är detta rätt energi för en "efterföljare" i en hundflock, och därmed den idealiska energin för en hund att projicera när de bor i ett hushåll med människor. Tecken på lugn-undergiven energi omfattar en avslappnad hållning, öron hålls tillbaka, och en nästan instinktiv reaktion på "flockledarens" kommandon. 
 
 
Bemästra promenaderna - Promenaderna är en oerhört viktig ritual för en hund. Det måste ske minst tre gånger om dagen, under minst 30-45 minuter varje gång, så att både hundens sinne och kropp får ett träningspass. Detta innebär att hunden går bredvid ägarens eller bakom honom / henne - inte dra framåt. Om hunden är "walking" människan, uppfattar hunden sig själv som flockledare i det ögonblicket, och människan är inte i kontroll. 

På denna video ser du - Rut åtta veckor gammal
 
Här är Rut på vår promenad idag - 1 år och några månader senare än den första videon
 
 
Problem - Om en hund inte litar på att deras ägare är en stark, stabil flockledare, blir hundens egen roll i flocken oklar. En hund som är förvirrad över vem som är ledare är faktiskt bekymrad över förmågan för flocken att överleva, så den försöker att fylla i de saknade ledarskaps elementen, ofta oregelbundet. Detta kan orsaka aggression, ångest, rädsla, tvångstankar eller fobier - vad vi kallar "problem". Hundar behöver veta att deras flockledare tydligt sätter regler, gränser och begränsningar för deras liv både i och utanför huset. - Ilska, aggression, eller övergrepp mot hunden kommer INTE att etablera dig som flockledare, en arg, aggressiv ledare är inte i kontroll. Lugn-självsäker energi och daglig, konsekvent ledarskap gör det lättare att genomdriva reglerna.

Hundmat - behöver det vara så tråkigt?

Med omställning av ras från Labrador till Chihuahua så kom beklagligtvis komplikationer på foderfronten som ett brev på posten. 
 
Vill du göra ditt eget foder för att se exakt vad din hund får i sig? 
Här nedan har du några förslag. Det finna även mycket annat du kan ge din vovvsing. MEN var noga med att kolla upp att det är OK innan du ger det till din fyrbenta vän.
Rapsolja, solrosolja, olivolja, fiskolja(små mängder), laktosfri mjölk, kokt ägg, torsk(mager fisk), kyckling(koka), gris(koka), lamm(koka), nötkött(koka), potatis, ris, fullkornspasta(mättar länge), morot.

''Jag har inte belönat hennes jaktinstinkt eller sidan som vill försvara flocken''

''Varför valde du just Chihuahua?''

Skällig, aggressiv, råtta, rädd, skakig, osäker eller kanske inte ens en hund? - Upp till dig.
Humanisering av en hund - Många ägare gör välmenande misstaget att tänka på sina hundar som barn. Jag råder folk att försöka se världen genom en hunds ögon. Söta kläder, tjusig hundmat och en lyxig herrgård kommer inte att göra en hund lycklig. Regelbunden motion, en stark stabil flockledare och tillgivenhet som är förtjänad kommer att resultera i en hund som är lugn och balanserad.
 
Människoträning - Ibland när jag är på hundjobb, så antar många ägare att det är deras hund som är problemet. Jag försöker hjälpa människor att förstå att deras eget beteende har en vidunderlig inverkan på deras hund. Jag ger dem sedan förslag på hur de kan "omskola" sig själva till att bli en lugn-självsäker flockledare.
 
Rasen uppfyller exakt de kriterier jag sökte hos en ny fyrbent bästavän.
Rasen i sig saknar helt disfavör, enligt mitt tycke. 
Sedan barnsben har hundar alltid varit prio ett i mina ögon. Redan som fjortonåring satt jag med i styrelsen för Tyresö hundungdom, höll sommarläger och lät hundlivet ta upp i stort sett hela min vardag. Jag trivdes, som fisken i vattnet. 
Det var först nu på senare år som tanken om att byta ras kom till mig. Jag fann nämligen ideligen min nio år gamla Labrador hane liggandes på vår mjuka, lurviga matta vid fötterna nedanför soffan, snarkandes. Han trivdes nu efter nio fyllda år bäst där.
Jag klurade, frågade, letade och klurade lite till. Jag grunnade på allt från Tjeckoslovakisk varghund till Tamaskan. Men slutligen satt jag där hemma med en liten, liten Rut.
Och jag kan ge er ett löfte om att jag inte sedan den dagen har ifrågasatt mitt beslut en gång.
Hon har allt. ALLT. 
En sådan särpräglad karaktär. Jag vet inte hur jag med ord skall kunna skildra Rut. Jag ger det ett försök.
Här ser ni Rut sovandes, när hon var en tio veckors gammal valp på en stor fest innanför min skinnjacka. Nu ska jag med ord försöka beskriva hennes personlighet som avspeglas så bra på just denna bild nedan.
 
 

Frodo, min nio år gamla svarta Labrador hane hade sedan Rut kom hem ett nytt syfte: Undervisa Rut hur man ska blir som honom. Valp-Rut absorberade lätt de flesta av Frodos lektioner, speciellt att ta fasta på Frodos lugna laid-back karaktär. Med sin naturliga balanserade energi gjorde det honom till den perfekt kandidaten för att rehabilitera och forma andra hundar, särskilt de som hade tendenser att vara aggressiva. Frodo reagerar inte om han inte får ett kommando att reagera på och hans lugna, ''undergiven energi'' är smittsam och till omätlig hjälp.
 
(poäng*) I början, för min del, använde jag sällan ord för att kommunicera med den nya valpen(Rut) i början. Det var först när jag såg att hon sökte ögonkontakt med mig och tittade på mig för vägledning som jag skulle börja prata med henne. I detta icke-verbala träningsläge, hade jag ännu inte namngett den nya valpen. Trots att den ljusa lilla varelsen hade lärt sig mitt ''trademakt'' "tsch!" Kommandot - vilket betyder "Jag håller inte med om vad du gör just nu" och även vanliga pusslätet "kyss" ljud, som betyder "kom hit!" Så hade hon fortfarande inget namn. Eftersom hundar först är djuret, sedan art och ras och slutligen namn så hamnade de naturligt sist på listan av skalan angelägenheter i att skapa den perfekta hunden.

 

Du förstår, Rut älskade som valp att plåga sin mentor genom att klättra över honom och massor utav annat bus. Frodo visade oändligt tålamod, och detta har så småningom kommit att prägla Rut. Och redan idag har dom gjort en hel del framsteg. När det kommer till att hantera barn, katter, hästar, ungdomar och vuxna hundar, har Frodo skolat Rut mycket bra. Jag skulle beskriva Ruts beteende med människor som "perfekt". Hon visar stora framsteg när det gäller att omge sig med instabila hundar. Rut är idag den lugna, självsäkra och mycket beresta vuxenhunden hon är tack vare Frodo.
 
Rut just nu. Lugn och självsäker. Det ser vi genom att hon ligger på rygg - ett extremt tydligt tecken på säkerhet/trygghet.
 
 

Beautypaws queen has it all ''Rut''

I detta inlägg introducerar jag Beautypaws queen has it all ''Rut''.
 
 
 
Sire: Chilitos Colin
Dame: Chipau Cyrena
Born: 25 Mars 2012
Patella: Too young
Eyes: Too young
Teeth: 6+6 scissors
Heart: Not checked
Molera: Closed 
Weight: 1,9
Results: -
 
 
Ruths mom - Chipau Cyrena ''Heaven'' merits: MULTI CHAMPION, SVENSK CHAMPION, DANSK CHAMPION,  ESTONIAN CHAMPION, LITAUISK CHAMPION, LETTISK CHAMPION, BALTISK CHAMPION, POLSK CHAMPION, SLOVAKISK CHAMPION, Estonian Winner 2011, 1 x Cruft's Qualification 2012, 15 x CERT, 2 x R-CERT, 2 x CACIB, 5 x R-CACIB, 5 x BIM, 2 x BIR, 1 x BIS BIM-4
 
Ruths father - Chilitos Colin ''Colin'' merits: BEST IN SHOW-Norwegian Chihuahua Speciality 2011, BEST IN SHOW JUNIOR- Norwegian Chihuahua Speciality 2011, Nr 3 top winning smooth coat chihuahua in Norway 2011, 6xBOB, 4xBOS, 4xCACIB Norway, Top winning male puppy in Norway 2010, 4xBOB Puppy, 4xBOS Puppy  
 

Grundtankar för Techichi.blogg.se

 Ny blogg & nytt koncept. 
Det är nu äntligen dags att fylla sidorna här på bloggen med det jag alltid brunnit för. Det vill säga - hund.
Rut, som är min egna Chihuahuatik på dryga året har kommit att prägla mig som ingen annan hund tidigare gjort. Detta nya bloggkoncept följer i samma anda som min gryende entusiasm för rasen Chihuahua.
Här kommer du att kunna få ta del utav mina tankar, åsikter, rasen Chihuahua, våra stridigheter och våra framgångar.
 
 
Bästa vänner för alltid <3
 
 

Hjärtligt välkomna

Hej och hjärtligt välkomna till min nya blogg, Techichi.blogg.se. Av donämnamnet att döma (Techichi) förstår ni med god sannolikhet att jag på denna hemsida kommer att placera Beautypaws Queen has it all - ''Rut'' i fokus, tillsammans med mina tankar, åsikter och mycket mer.
 
Techichi - Nyttjar du dig utav wikipedia och anger sökordet ''Chihuahua'' kan du få reda på en liten del om rasen. Bland annat detta, som står under kategorin ''historia'' - ''Sannolikt härstammar chihuahuan från toltekernas små hundar, kallade techichi''. Av det namnet Techichi. 
 
 
 
 
 
 

Techichi.blogg.se

Rut i centrum

RSS 2.0